2009b Dag 2: Burgdorf - Interlaken (81,27 km).

Start, 2009b, << Dag 2 >>

Deel 1

Fietspad langs de EmmeDe EmmeBij WalkringenAlpen doemen opBankje na WalkringenRegen in het zuiden

Ik word behoorlijk laat wakker. Maar goed, ik had de nodige slaap in te halen. Het weer is uitstekend en volg eerst een mooi pad langs de rivier. Dan buig ik af naar het zuiden en moet er af en toe wat geklommen worden, maar schokkend is dit niet. Ondertussen lijkt het in het noorden te regenen, maar hopen dat het daar blijft.

Deel 2

Na BiglenUitzicht bij SchlosswillRichting StockhornRoutebordjesThunAllmendingen richting StockhornDe KanderDe Kander richting het Simmental

Na Biglen doemen in de verte voor het eerst de imposante bergen van de Alpen op. Die zijn duidelijk van een ander kaliber als de Jura.
Af en toe is het hier nog klimmen, maar echt spannend is dat nog niet. Wel komen ik zo langzamerhand wat hoger en worden de uitzichten imposanter. Het laatste stukje voor Thun fiets ik langs de rand van de Alpen en vergaap ik me aan het prachtige uitzicht. Na Thun begint het te betrekken en wordt het zicht enigszins belemmerd. De route wordt deels onverhard en gaat door een bos. Een smalle brug gaat over de rivier de Kander, die snel stroomt. Prachtig!

Deel 3

SpiezSpiezThuner SeeThuner SeeThuner SeeLangs de Thuner See

Bij Spiez staat een pittoresk kasteeltje midden in de Thuner See. Ik volg de oevers van de Thuner See. Bij Darligen kom ik aan bij de voet van de Alpen, heel imposant! Even later kom ik aan in Interlaken. Het is al laat in de middag, dus zoek ik een camping op.

De planning was om die dag wat verder te eindigen voor de zware dag van morgen, maar door het lange uitslapen liep het iets anders.
Aan de westelijke kant van de stad is een camping met mooi gras, gezellige buren en een prachtig uitzicht. Iets te eten vinden in Interlaken is geen probleem. Aan het einde van de avond gaat het nog regenen. Maar met die tijd is het tijd om de zak in te duiken!

Volgende dag